Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с палене .... 147 ЖТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с палене .... 147 ЖТД

Колеги доста се рових из форума ама неможах да намеря проблема, е има сходни но уви. Значи проблема ми е с паленето .. Завъртам ключа никаква грешка неизлиза !!! тръгвам да паля но малко забавя паленето ( в смисал завърта малко повече от нормалното) и като запали оборотите стигат до 500 и се тресе колата ... като подам гас никаква реакция , и след 5-6 секунди огасва. а преди това цял ден си обикалях с нея . оставих я за точно 5 мин (дори си беше загряла) и когато се върнах стана това. благодаря предварително !!! колата е 147 жтд

Задължителна проверка на ЕГР-а,също така на комп да се види волтажа на дюзите
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

точно и ясно - дюза/и ...
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=64388
        Абсолютно същия проблем имах. Миналата седмица пак ми направи този номер(от миналата година не го е правила), но запали и смятам да почистя пак датчика, докато не ме изостави някъде пак. Почисти го и ти, започни от там.
        Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Да не казвам голяма дума, ама май се оказа от датчика за налягане в рейла(и то само с почистване на буксата). На контакт показваше 100-200-250бара всеки път различно. След почистване на буксата засега колата държи точните обороти без да ги мени и засега пали всеки път. Както и стабилизирва налягането в рейла на 300бара. Преди и таргет-а се вдигаше от време на време на 330-350. Ще споделя до месец, като разбера със сигурност дали е било от тази простотия или ще продължи да ми трови нервите...
          За този датчик ли става дума ?
          А сега като слязох да пробвам пак , ми излезе "EBD System failure"

Comment

Да при мен така се оправи от датата на поста ми в нея тема, до миналата седмица когато един път незапали, след това до сега паля гася проблеми нямам. При теб може да е друго било то дюзи, помпа и т.н. както спомена Живко.
            Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Благодаря много за отговорите !!!
              Last edited by tonov; d.m.y г., 11:46.

Comment

Слаб акумулатор ти се казва проблема...............

Comment

Проблема му се оказа ама съвсем друг
                  sigpic
                  Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                  Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                  X